Atelierstraat Tilburg

Koopsom € 277.000 Vrij op naam

Omschrijving

KETELHUIS
Wonen op een plek waar energie centraal staat. Het Ketelhuis heeft bijna 70 jaar dienstgedaan als warmtebron van de voormalige NS-werkplaats in de Spoorzone in Tilburg en zal dit ook in de toekomst blijven doen. Niet langer door het stoken van kolen of gas als verwarming voor alle werkplaatsen, maar door een plek te zijn waar warmte, gezelligheid en ontmoetingen samenkomen. Een thuis voor de dynamische stedeling die op zoek is naar een unieke woning met karakter.

Grote kolengestookte- en later gasgestookte- ketels creëerden enorme warmte die over de werkplaatsen werd getransporteerd door grote stoomleidingen. Het Ketelhuis behoord tot het industrieel erfgoed van de stad Tilburg.

Tijdens het openbaar maken van de NS-werkplaats en het aanleggen van de Burgemeester Brokxlaan, is het Ketelhuis gered van de sloophamer. De gemeente heeft het gebouw weten te behouden. Hierdoor is een bijzondere situatie ontstaan waardoor het Ketelhuis half op de stoep, half op het fietspad terecht is gekomen in het nieuwe straatbeeld. Hier is de zoektocht begonnen naar de transformatie van een stukje industrieel erfgoed in Tilburg.

Anno 2022 krijgt het Ketelhuis een bijzondere opbouw met daarin 48 appartementen en een nog nieuw te bouwen naastgelegen blok met nog eens 14 studio’s. Compacte woningen die voorzien in alle behoeften met de Spoorzone en binnenstad als voortuin. Alle ingrediënten zijn aanwezig om je dromen waar te maken.

DE SPOORZONE TRANSFORMEERT
In de Tilburgse Spoorzone gebeurt iets heel bijzonders. Op de plek die meer dan een eeuw lang de werkplaats was van de Nederlandse Spoorwegen ontstaat een compleet nieuw stadsdeel. Sinds in 2011 de hekken rond de voormalige NS-Werkplaats zijn verwijderd, heeft Tilburg ‘zijn Spoorzone’ ontdekt, ontwikkeld én omarmd.

HET VERLEDEN OMARMEN.
In korte tijd is het gebied al vergaand veranderd. De Spoorzone heeft zich geopend, heeft een nieuwe betekenis gekregen en heeft voor een verbinding gezorgd tussen de stad ten noorden en zuiden van het spoor. De bijzondere en robuuste monumentale gebouwen in de Spoorzone blijven veelal behouden. Het verleden en heden komen hier samen.

DE SPOORZONE BRUIST VOLOP
Het begrip Spoorzone is bij de Tilburgs geen onbekende term meer. De langgerekte zone aan het spoor is maar liefst 3 kilometer lang en ca. 75 hectare groot.

De komende jaren wordt er nog veel gebouwd in de Spoorzone, maar het gebied bruist nu al volop. Vele historische gebouwen hebben reeds een nieuwe bestemming gekregen en de Spoorzone is een gebied geworden waar gewerkt, geproefd, gedeeld, gevierd, gewoond en geleefd wordt.

HET PLAN EN DE ARCHITECTUUR
In de nieuwe situatie bestaat het gebouw uit acht bouwlagen. Op de begane grond en de eerste verdieping, van het authentieke Ketelhuis is ruimte voor horeca en flexplekken. Daar bovenop komen zes bouwlagen met daarin 48 appartementen. Naast het Ketelhuis komt een nieuw en uniek woonblok met daarin 14 appartementen met extra grote raampartijen. Dat is heerlijk wakker worden!

Tijdens de transformatie proberen we zoveel mogelijk oude elementen te behouden en te verwijzen naar de historische functie van het gebouw. Zo is de opbouw boven het Ketelhuis geïnspireerd door de vuurkasten van de oude ketels in het gebouw. Deze vuurkasten waren robuust en sterk van uitstraling, opgebouwd uit dikke staalplaten gemonteerd met klinknagels. Met de nieuwe ‘cassette’ gevel verwijzen we naar deze oude ketels en creëren we een gevoel van robuustheid.

DE APPARTEMENTEN
De appartementen die boven op het Ketelhuis gerealiseerd worden hebben een woonoppervlakte tussen de ca. 35 m2 en 50 m2. Ideaal voor de dynamische stedeling die een eigen stek zoekt op de meest bruisende plek van de stad.

Indeling
Elke verdieping telt 8 appartementen en is hetzelfde ingedeeld. Via een trap of lift bereik je de centrale hal van de verdieping en betreed je vervolgens het appartement. Er zijn 5 verschillende typen appartementen, de één net iets ruimer dan de ander en de oriëntatie noord-oost-zuid en west wisselt. De hoekappartementen genieten van meer lichtinval door de extra ramen aan twee zijden. Elk appartement heeft een badkamer met douche en toilet en een aparte bergruimte voor bijvoorbeeld je wasmachine en droger.

KOPERSINFORMATIE

De koop van je woning.
Hiervoor zijn twee overeenkomsten nodig: een koopovereenkomst voor de grond en een aannemingsovereenkomst voor de bouw. Je koopt de grond van Werkplaats Ontwikkelingsbedrijf BV, de aannemingsovereenkomst voor de woning sluit je met Van de Ven Bouw & Ontwikkeling B.V. Deze twee overeenkomsten zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Opschortende voorwaarden
In de koop- en aannemingsovereenkomst staan enkele opschortende voorwaarden opgenomen, gekoppeld aan de datum waarop de bouw naar verwachting kan starten. Zodra deze zijn vervuld ontvang je bericht van ons en kan de notaris de eigendomsoverdracht plaats laten vinden.

Eigendomsoverdracht
De eigendomsoverdracht vindt plaats bij de notaris nadat je (als dat nodig is) overeenstemming hebt bereikt met je hypotheekverstrekker. Zodra aan deze voorwaarde is voldaan worden de gronden en eventuele opstallen notarieel geleverd via een akte van levering. Vóór de datum van levering ontvang je van de notaris de (concept)nota. Op deze nota zie je welk bedrag je op de datum van levering betaald moet hebben.

Kopers begeleiding
Je krijgt de mogelijkheid om je woning naar persoonlijke wensen en smaak aan te passen en voor zoveel als mogelijk voor de oplevering al eigen te maken. In de koper handleiding vind je meer informatie met betrekking tot de extra keuzemogelijkheden (meer- en minderwerk) van je woning en de te volgen procedures. De koper-begeleider van Van de Ven Bouw & Ontwikkeling B.V. die voor dit project wordt aangewezen coördineert jouw koperswensen.

Service en Woningborg-garantie
Het volledige project is aangemeld bij Woningborg. Van hen krijg je bij aankoop een garantie-certificaat. Woningborg beschermt jou als klant door alle relevante juridische, technische en financiële zaken te controleren.

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Algemeen

koopsom
€ 277.000 vrij op naam
Aangeboden sinds
22 maart 2024
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Soort woonhuis
Appartement, galerijflat
Soort bouw
Nieuwbouw
Bouwjaar
2023
Soort dak
Bitumineuze dakbedekking
Ligging
Aan drukke weg, in centrum

Oppervlakten en inhoud

Wonen
49 m²
Inhoud
147 m³

Indeling

Aantal kamers
2 kamers (1 slaapkamer)
Aantal badkamers
1 badkamer
Badkamervoorzieningen
Douche, toilet, wastafel
Aantal woonlagen
1
Voorzieningen
Lift, mechanische ventilatie

Energie

Energielabel
A+++
Isolatie
Volledig geisoleerd
Verwarming
Warmte terugwininstallatie, warmtepomp
Warm water
Doorstroomboiler

Kadastrale gegevens

Perceelnaam
Tilburg N 21170
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
TBG01-N-21170
Omvang
Geheel perceel

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Betaald parkeren, parkeergarage
Bekijk alle kenmerken

Overige media

Atelierstraat
Tilburg
Koopsom € 277.000 Vrij op naam