Ga naar inhoud

Te koop: woonhuis Finantien 1 5175 NW Loon Op Zand

Verkocht

€ 950.000,- k.k.

Aan de rand van Tilburg, in een bosrijke omgeving, tegen het natuurgebied Noorderbos en op steenworp afstand van nationaal park De Loonse en Drunense Duinen treft u deze paardenhouderij.
Op de onroerende zaak met een perceelsoppervlakte van totaal 2.65.62 ha staat een grote loods met binnenrijbak ca. 20 x 40 man, 24 stallen, stapmolen, zadelkamers, poetsplaats daarnaast een overdekte buitenbak ca. 20x 15 m, vrijstaande bedrijfswoning, garage, diverse bijgebouwen en buiten oefenbak ca. 20x50m
De paardenhouderij is in gebruik geweest als paardenopleidingscentrum met hondenpension en bedrijfswoning.

Via een afgesloten entree en verharde weg zijn de parkeerplaatsen bereikbaar.
De vrijstaande bedrijfswoning is in 2000 gebouwd.
De woning heeft een inhoud van ca. 680 m3 en een woonoppervlakte van ca. 214 m2.

Indeling:
Begane grond:
De ruime hal biedt toegang tot de woonkeuken, kantoorruimte, toilet, bijkeuken en trapopgang naar de verdieping.
De royale woonkeuken heeft een kookeiland voorzien van 6-pits kookplaat, afzuigkap en bergruimte, aanrechtblok met spoelbak, vaatwasmachine, koelkast en magnetron/ovencombinatie. Doorloop naar woonkamer die aan de achterzijde van de woning is gelegen met tuindeuren naar het terras. Vanuit de hal is de kantoorruimte gelegen aan de voorzijde van de woning te bereiken. De bijkeuken met wasmachineaansluiting heeft een buitendeur en biedt toegang tot 2 voorraadkamers.
Verdieping:
ruime overloop, 3 ruime slaapkamers, badkamer met ligbad, douche, wastafelmeubel en toilet.
Via luik overloop via vlizotrap naar bergzolder.

Bestemming
Gelegen in het bestemmingsplan ‘Buitengebied Geconsolideerd’ van de gemeente Loon op Zand.
Binnen dit bestemmingsplan heeft de locatie deels de enkelbestemming ‘Agrarisch -Paardenhouderij” met functie aanduiding ‘specifieke vorm van agrarisch “hondenpension” ’ en deels enkelbestemming “Bos” beiden met gebiedsaanduidingen ‘overige zone – beperkingen veehouderij’

In het geldende bestemmingsplan zijn diverse wijzigingsbevoegdheden opgenomen die – uiteraard afhankelijk van uw precieze plannen – diverse aanwendingen van de locatie mogelijk maken.
Wij raden u aan om bij de Gemeente Loon op Zand na te gaan of uw plannen passen binnen de kaders van het bestemmingsplan en de vrijstellings- en/of wijzigingsmogelijkheden.

NOOT GEMEENTE:
Op Finantiën 1 zit de enkelbestemming agrarisch – paardenhouderij. Bijbehorende bestemmingsomschrijving is te vinden in artikel 4, bestemmingsplan buitengebied geconsolideerd (www.ruimtelijkeplannen.nl).

In hoofdstuk 4.5 zitten mogelijkheden waar een omgevingsvergunning voor kan worden aangevraagd in afwijking van de bestemmingsomschrijving in 4.1. Voorwaarde daarbij is wel dat de paardenhouderij als hoofdfunctie behouden blijft.

In hoofdstuk 4.6 staan de wijzigingsbevoegdheden beschreven om de bestemming te wijzigen

4.6.2 wijziging ten behoeve van wonen en tuin

4.6.5 wijziging ten behoeve van niet-agrarische functies

In beide gevallen moet aangetoond en onderbouwd worden dat voldaan kan worden aan de voorwaarden. Daarbij begint het bij 4.6.2.a en 4.6.5.a: het paardenhouderijbedrijf ter plaatse is beëindigd en agrarisch hergebruik is redelijkerwijs niet langer mogelijk.

Omzetten naar een bedrijfsmatige veehouderij is milieutechnisch minder haalbaar, vanwege omliggend bos. Dit zou echter met onderzoek aangetoond dienen te worden.

  • 214 m2
  • 26.562 m2
  • 3

Kenmerken Finantien 1

Overdracht

Vraagprijs€ 950.000,- k.k.
AanvaardingIn overleg

Oppervlaktes en inhoud

Perceel oppervlakte26.562 m2
Woonoppervlakte214 m2
Inhoud680 m3

Bouw

SoortEengezinswoning
BouwvormBestaande bouw
Bouwjaar2000
Dak typeSamengesteld dak
IsolatievormenDakisolatie, Muurisolatie, Vloerisolatie, Dubbelglas

Indeling

Aantal verdiepingen3
Aantal kamers7
Aantal slaapkamers3
Aantal badkamers1

Maandlasten

Ligging Finantien 1

Voorzieningen

Vergelijkbaar woningaanbod